Bygga altan

Börjar det äntligen bli dags att bygga den där altanen du alltid drömt om? Eller har du en altan som behöver renoveras, byggas ut eller kanske bara behöver ett nytt räcke/trappa? Oavsett vilket hjälper vi dig. Använd kontaktformuläret för att beskriva dina tankar om projektet så hör vi av oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

image

Vad som kan vara bra att tänka på när du ska bygga altan är

Hur ska konstruktionen se ut?

Finns det någon tanke om att direkt eller i framtiden glasa in altanen? I sådant fall behöver konstruktionen vara tillräckligt kraftig för detta.

Är marken under altanen hård eller mjuk?

En hård yta i form av asfalt eller grus kan innebära att det går att ställa stolpar och stöttor för altanen på plattor istället för att gjuta plintar. Medan ett mjukt underlag ofta innebär att du måste gjuta just plintar som underlag.

Vilken ytbeklädnad vill du ha?

Det finns en mängd olika sorters trä som går att använda. Allt från vanlig slät tryckimpregnerad till profilerat och lärk. Antagligen är det bästa du kan göra att åka till en brädgård där du själv kan se, känna på och få en prisuppfattning om dom olika alternativen.

Behöver du bygglov eller bara en bygganmälan?

Detta beror på om du tex bor i stan eller på landet. Men kontrollera detta med din kommun innan du funderar vidare. Alltid är det någon som har synpunkter så prata också i ett tidigt skede med dina ev. grannar. Ofta räcker det med att människor har blivit informerade från början och känner sig sedda för att dom ska ha en mer positiv och förlåtande syn på om ditt bygge skymmer eller förändrar mycket.