Bygga garage och carport

Går du i tankar om att bygga garage och/eller carport? Vi svarar gärna på dina frågor och kommer med förslag anpassade för just din tomt. Hör av dig genom vårt kontaktformulär och beskriv vad du vill ha hjälp med så får du ett kostnadsfritt hembesök och en offert.

image

Vad som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig

Får du bygglov för ditt projekt?

Kontrollera detta med din kommun i god tid. Inget är så tråkigt som när bygglovsansökan drar ut på tiden och försenar bygget. Alltid är det också någon som har synpunkter, prata därför i ett tidigt skede med dina eventuella grannar. Ofta räcker det med att människor har blivit informerade från början och känner sig sedda och respekterade, för att dom ska ha en mer positiv och förlåtande syn på om ditt bygge skymmer eller förändrar omgivningen mycket.

Vad är syftet med bygget?

Vill du bara slippa isen på rutorna om vintern så är kanske en carport det bästa alternativet?

Vill du kunna stänga in bilen och ha lite värme på. Kanske även ha en förrådsdel där du kan ställa gräsklippare, cyklar och förvara sådant som måste stå frostfritt. Då ska du antagligen satsa på ett isolerat garage. Men fråga först dig själv om det räcker att förrådsdelen är isolerad eller om hela garaget behöver vara varmt.

Ska garaget eller carporten stå på en platta?

Ofta gjuter man en platta som man ställer upp garaget på och ska det vara isolerat lägger man cellplast i denna. Tänk på att även om du inte vill isolera garaget initialt så kan det ändock vara värt kostnaden att lägga i isolering plattan, då detta inte går att göra i efterhand om du ändrar dig och vill isolera ditt garage i framtiden.

Ska du inte ha värme och vill spara pengar med tanke på att en gjuten platta är ganska dyrt. Då kan du istället gjuta en sula eller plintar som underlag för väggarna och sedan ha exempelvis grus som underlag för bilen. Detta är framförallt vanligt när man bygger Carport.

image