Renovera badrum

Har du fått en vattenskada i ditt badrum eller är det slitet och tråkigt och behöver renoveras. Vi har gjort många badrum, toaletter och andra våtrum. Använd kontaktformuläret för att beskriva ditt projekt och dina önskemål samt för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi kan gå igenom ditt projekt.

image

Kakel/klinker eller plastmatta?

Kakel/klinker anses ofta finare och mer exklusivt men idag finns det många fina plastmattor och detta alternativ bör helt klart beaktas.

Visste du att det alltid är blött bakom/under en kakel- eller klinkerplatta i duschdelen i ditt badrum? Många tror att det är kaklet som utgör tätskiktet men fogarna släpper igenom vatten. Själva tätskiktet är  istället det som finns under kakel/klinker, och utgörs idag oftast av en tätskiktsduk som i skarvarna tätas med lim eller gummimassa.

Med tanke på att det alltså alltid är blött under kakel/klinker i duschdelen är det också lättare att förstå varför det är så viktigt att du anlitar någon som är seriös och kan sina saker beträffande tätskikt.

Med plastmatta – som alltså i sig utgör såväl ytskikt som tätskikt – går det oftast fortare att få ditt badrum klart samtidigt som du bl.a. slipper golvvärme. Om det sedan blir billigare beror ju på vad din mattläggare tar för att montera själva mattan.

I övrigt är det väldigt mycket att tänka på för att allting ska bli rätt när du renoverar ditt badrum. Blir något fel är risken stor att du inte får ut en krona på försäkringen om något händer. Därför väljer vi att inte ge några råd/tips angående badrum på denna sida. Vill du trots allt renovera ditt badrum på egen hand rekommenderar vi tex www.bkr.se där du kan få mycket information och tips i ämnet.