Köksrenovering

Är du trött på ditt gamla kök och vill få något nytt samtidigt som du höjer värdet på ditt hus. Vi har erfarenhet av såväl IKEA-kök som av andra märken och hjälper dig gärna. Använd kontaktformuläret för att beskriva ditt projekt och vad du har för planer och idéer. Så återkommer vi och bokar in ett kostnadsfritt hembesök.

image

 

Vad som kan vara bra att tänka på

Är stommarna slut/fula eller går det att bara byta t.ex. skåpsluckor, bänkskiva och kakel för att få det som du vill ha det. Eller behöver du riva ut och byta allt? Har du ett gammalt kök måste du säkerligen byta allt medan ett nyare kök ibland kan gå att köpa luckor med annat utseende som passar. Tyvärr bytte IKEA nyligen system vilket gör att det antagligen inte är ett alternativ om du har ett sådant kök. Enklast är att ringa din leverantör för information.

Måste El eller VVS dras om?

Kan du ha kvar blandaren i samma område som tidigare eller ska den tex flyttas till andra sidan av köket. Behöver du dra fram mer el eller flytta densamma. Detta avgör givetvis kostnaden för projektet.

Är det något mer du ska passa på att renovera samtidigt?

Kanske är golvet fult och behöver bytas. Oftast är det smidigast att byta ut detta efter att man rivit det gamla köket och innan man monterar upp det nya.

Behöver tak/väggar målas om eller tapetseras?

Att måla tak/väggar när det nya golvet och köket står på plats går givetvis. Men mycket enklare för att t.ex. slippa plasta in och täcka av, är att göra detta i förväg.